Wie is Monsieur?

kip van het spit

Monsieur Poulet is het kleine broertje van Madame Poulet.
Monsieur Poulet is gespecialiseerd in betaalbare kip van het spit, van fantastische kwaliteit.

best quality, best price, best choice

Kip

De Hollandse kippen worden door Monsieur aan de binnenkant gekruid en het vel wordt gezouten. Iedere dag grillen we de kip vers, in de unieke, Franse grill. Niet te lang, want de kippen moeten mals en sappig blijven.
Je kunt de gegrilde kip afgekoeld mee naar huis nemen en weer opwarmen of een heerlijk, warm kippetje oppikken om direct te verorberen.

Voor de kosten hoef je het niet te laten: een gegrild kippetje kost maar 6,95. Voor 12,50 neem je er twee mee!

Wings

Naast verse gegrilde hele en halve kippen hebben we ook Spicy Wings, kruidige vleugeltjes. Deze kun je per kilo of per pond, per stuk, warm of koud meenemen. De wings marineren we in een bijzondere, huisgemaakte Harissa marinade. De vleugeltjes zijn daarom iets pittig.

Sate

De sate van kipdij van Monsieur Poulet is een stuk malser dan de standaard kipsate. Een portie sate bevat twee stokjes van ieder een ons. Dus geen karig maaltje! De sate wordt geserveerd in een iets zoete satesaus en gebakken uitjes.

Pulled Chicken Sweet Chilli

Bij Monsieur Poulet houden we niet van weggooien. Als we onverhoopt gebraden kippetjes overhouden, plukken we het vlees van de botten en dit malse, gebraden kipvlees gebruiken we voor pulled chicken. Dit is heerlijk op een broodje of met rijst. Een ruim gevuld bakje pullen chicken kost 7 euro. Daar beleg je makkelijk 3 tot 4 broodjes mee. Of je serveert de pullen chicken met rijst (die moet je echt zelf even koken…) aan twee personen. Wat ook lekker is bij onze pulled chicken: wat lente-ui en fijn gesneden iceberg sla.

Huisgemaakte appelmoes en salades

Monsieur maakt niet alleen de kruidenmix voor de kippetjes en de marinade voor de wings zelf, ook de salades en appelmoes komen uit eigen keuken. De koolsla is fris zoet-zuur van smaak. We hebben wat blanke rozijntjes toegevoegd om de salade nog lekkerder te maken. Onze waldorf-ish salade is een variatie op de klassieke Waldorf salade. Wij gebruiken een huisgemaakte kerriedressing in plaats van enkel citroensap. Een heel verrassende en frisse combi met de selderij en mandarijn. De appelmoes – volgens het recept van oma Gien – maken we van fris-zure appeltjes en hij smaakt naar …. appeltaart!

Frietjes!

Bij Monsieur Poulet bakken we heerlijke knapperige frietjes met schil.

Kippeling

Nu al beroemd in Haarlem: onze huisgemaakte kippeling. De stukjes kipdij filet hebben we gecoat in een smakelijk paneermeel en vervolgens gebakken in de oven. Een gezonde en lekkere snack!

Menu’s

Je kunt alle gerechten apart bestellen en zelf een mooie combinatie maken, maar Monsieur Poulet heeft ook een leuke menu aanbieding: voor maar 14 euro krijg je een heel, mals, gegrild kippetje, een bakje salade of appelmoes en twee porties friet. Deze combi is ook voor 1 persoon te krijgen, voor maar 7 euro. In dat geval krijg je een halve kip, een portie salade of appelmoes en een portie friet.

Tientje aanbiedingen

Elke maand hebben we een aanbieding voor een tientje of een andere maandactie.