the story of

kip van het spit

In januari 2018 opende Monsieur Poulet de deuren in de Generaal Cronjestraat Haarlem. Monsieur Poulet is ‘het kleine broertje van Madame Poulet’. Madame Poulet is sinds 2014 actief. Het begon allemaal met een Citroen HY foodtruck.

Vanaf 2014 reed de foodtruck naar diverse festivals, markten en evenementen. Op diverse markten en standplaatsen verwierf Madame Poulet grote bekendheid. Dit leidde in 2016 tot een ‘vast concept’: een Madame Poulet winkel in Den Haag.

 

 

De foodtruck en Haagse winkel zijn inmiddels opgeheven, maar Monsieur Poulet is volop in bedrijf. In juni 2019 gaat Madame Poulet weer de weg op, in een prachtige verkoopwagen. Madame is dan weer te vinden op diverse markten. Check de website van Madame Poulet voor verdere informatie.

Verschil Madame en Monsieur

Madame Poulet verkoopt duurzame kip van het spit. De kippen van Madame Poulet zijn zgn. Beter Leven kippen. Dat wil zeggen dat ze volop kunnen scharrelen, geen preventieve antibiotica toegediend krijgen, geen groeibevorderaars eten en leven in een ruime stal met daglicht en uitloop naar een overdekte buitenruimte. De kippen leven langer en zijn dus ook wat zwaarder – zo’n 1450 gram – en hebben steviger vlees dan een ‘gewone’ kip. Voor deze fantastische kwaliteitskippen betaal je 15,50 per stuk.

De kippen van Monsieur Poulet zijn ook fantastisch van smaak en kwaliteit en hebben geen Beter Leven keurmerk. De kippen komen van Hollandse boerderijen en worden ook in Nederland geslacht. Deze kippetjes zijn zo’n 1100 gram per stuk en zijn ook op smaak gebracht met de beroemde Madame Poulet kruidenmix. De beste kwaliteit voor de beste prijs!